کاشت یا کاشت مژه
اگر از عملکرد مژه ها که برای حفظ سلامت چشم مفید هستند بگذریم، نمی توان به راحتی از نقش آن ها در زیبایی صورت چشم پوشی کرد. مژه ها باعث تقارن صورت می شوند. شباهت چشم ها به یکدیگر گاهی به وجود و وضعیت مژه ها بستگی دارد. تصور کنید یک چشم مژه های پرپشت و دیگری بدون مژه باشد که در این صورت تناسب صورت به هم می خورد.
به همین دلیل است که بسیاری از افراد به خصوص خانم ها تمایل به کاشت مژه دارند و به کلینیک های تخصصی کاشت و بهترین جراح کاشت مژه طبیعی در تهران مراجعه می کنند. از سوی دیگر، افراد ممکن است به دلیل آسیبهای فیزیکی مانند سوختگیهای الکتریکی، شیمیایی و حرارتی، عوامل ژنتیکی، درمانهای پزشکی مانند رادیوتراپی و شیمیدرمانی مژههای خود را از دست بدهند یا مژههایشان شروع به نازک شدن کند.
اگرچه می توان با استفاده از لوازم آرایشی مژه ها را برای چند ساعت پرپشت و بلند کرد، اما همیشه نمی توان از لوازم آرایشی استفاده کرد و از طرفی استفاده زیاد از لوازم آرایشی معایب و مشکلاتی دارد که نیاز به مواد طبیعی را افزایش می دهد. کاشت مژه
یکی از مزیت های مژه نسبت به ابرو، مو، ریش و سبیل این است که نیازی به اصلاح و تراشیدن نیست. بنابراین حتی اگر مژههای کاشتهشده رشد نکنند، کافی است موهای طبیعی که روی پلک کاشته میشوند و جایگزین مژهها میشوند، پس از مدتی رشد کنند، به شرطی که به طور دائم در جای خود باقی بمانند.
کاشت مژه با توجه به میزان ریزش موی پلک انجام می شود. اگر پلک ها موهای خود را به طور کامل از دست داده باشند، از گرافت های بیشتری برای کاشت مژه ها استفاده می شود. علاوه بر این، اندازه، کوتاهی و بلندی مژه ها در تمام قسمت های پلک یکسان نیست. مژه های بلندتر در انتهای پلک مورد نیاز است. در حالی که در ابتدای پلک باید مژه های کوتاهتر باشد. همچنین مژه ها باید فرم و رو به بالا باشند.
به همین دلیل، پزشکان باید پیوندهایی را انتخاب کنند که بسیار شبیه به موهای مژه باشد. هر چه مژه ها نازک تر باشند، سریع تر می شوند. از این رو، موهای پشت گوش، سینه یا پاها اغلب برای مژه انتخاب می شوند. این روش به صورت سرپایی انجام می شود و نیازی به بیهوشی ندارد.
تخصص و مهارت
پزشک دکتری که کار کاشت و کاشت مژه را انجام می دهد باید در حین کار بسیار دقیق و ظریف باشد. به دلیل نزدیکی پلک به قرنیه چشم و حساسیت این قسمت از بدن، نباید عجله در کار داشت. کاشت پیوند نیز باید با ظرافت انجام شود تا جای زخم کمتری باقی بماند. اگر جای زخم عمیق شود و بیمار از مژه های کاشته شده مراقبت نکند، خطر عفونت افزایش می یابد.
پزشکانی که در کار خود مسلط هستند می توانند گرافت ها را به صورت نواری از محل مورد نظر خارج کرده و سپس روی پلک قرار دهند. اما به دلیل حساسیت بالای پلک ها و چشم ها، توصیه می شود کاشت مژه به صورت تکی انجام شود. اگرچه زمان کاشت مژه بیشتر طول می کشد، اما نتیجه نهایی همان چیزی است که بیمار می خواهد. مژه ها باید از موهای نرم انتخاب شوند تا چشم بیمار هنگام پلک زدن اذیت نشود
مراقبت بیمار از کاشت مژه
بیمارانی که پیوند مژه انجام داده اند باید مراقبت ویژه ای از آن داشته باشند. تا زمانی که زخم ها خوب نشده اند، بیمار نباید حمام کند.
بهبود کامل زخم مژه ممکن است تا 4 یا 5 روز طول بکشد. تمام داروهای تجویز شده توسط پزشک باید به موقع مصرف شوند تا از عفونی شدن آسیب های پلک جلوگیری شود.
بعد از کاشت و کاشت مژه، جای زخم ها دچار خارش می شوند که کاملا طبیعی است. در این صورت بیمار باید از دست زدن به پلک ها و مژه ها خودداری کند.
مژه های کاشته شده پس از رسیدن به مرحله رشد، در ابتدا نسبت به مژه های معمولی بلندتر می شوند که بیمار می تواند آن ها را با قیچی کوتاه کند. بعد از مدتی رشد مژه های طبیعی و کاشته شده با هم هماهنگ می شود.
پس از کاشت مژه، کبودی و تورم پلک ها و زیر چشم طبیعی است که در نهایت پس از 7 تا 10 روز از بین می رود. پزشک شما همچنین داروهایی را برای بهبود کبودی و تورم تجویز می کند.
تا زمانی که مژه های کاشته شده به طور کامل بهبود نیافته است، بیمار نباید از لوازم آرایشی استفاده کند.
برای اطلاعات بیشتر به سایت الو پزشک مراجعه نمایید.